Októberi időjárás előrejelzés

Estimated read time 2 min read

Októberi időjárás előrejelzés

Októberi időjárás előrejelzés – Az idei október igazi vénasszonyok nyarával köszönt be, hiszen az első napokban kellemes, 20 fok körüli nappali hőmérsékletre és sok napsütésre számíthatunk.

Október 5. környékén a legmelegebb órákban akár 20 fok is lehet, ami ideális időt kínál szabadtéri programokhoz. Aztán lassan elromlik az időjárás és eső és sok szél várható!

Időjárás – Dávid naptár

Esős napok és hőmérséklet-ingadozás is várható

Bár az elején szinte nyárias hangulatban telnek majd a napok, néhány esős, borongósabb időszakra is számíthatunk. A hőmérséklet ingadozása jellemző lesz a hónap közepére: egyes napokon 15 fok körül alakul majd a nappali maximum, de előfordulhatnak még 19 fokos, kellemesen meleg napok is.

Óriási lehűlés azonban a jelenlegi előrejelzések szerint nem várható, így egyenletesen mérsékelt, változékony őszre készülhetünk.

Melegedés és borongós zárás október végén

Az október 23-i ünnep környékén ismét enyhe idő köszönthet ránk.

A meteorológusok szerint ekkor újabb melegedés várható, a nappali hőmérsékletek ismét elérhetik a 20-21 fokot, így kellemes időben tölthetjük az ünnepet.

A hónap végére azonban komolyabb lehűlésre kell számítani. Az előrejelzések szerint október zordabb, borongós őszi időjárással zárul majd: a hőmérséklet nappal 10 fok köré süllyed, és gyakrabban számíthatunk esőre.

A hónap végére tehát beköszönt az igazi ősz, hűvösebb, csapadékosabb idővel. Hitel fórum családi pénzügyeink

Ez is érdekelheti: