Téli időjárás előrejelzés 2024 – ilyen lesz az idei tél!

Estimated read time 2 min read

Téli időjárás előrejelzés 2024 – ilyen lesz az idei tél!

Téli időjárás előrejelzés 2024 – ilyen lesz az idei tél! A 2024/2025-ös tél az előrejelzések szerint eltér az eddig megszokottaktól. A Csendes-óceán melegedése miatt kialakuló El Niño jelenség jelentős hatással lesz az időjárásra.

Legfrissebb időjárás előrejelzés >>

Magyarországon és Közép-Európában az átlagosnál enyhébb és csapadékosabb tél várható.

A délnyugatról érkező meleg, nedves légtömegek hatására gyakori esőzésekre lehet számítani, havas időszakok kevésbé valószínűek, ami azt jelenti, hogy a hóval borított karácsony esélye is alacsony.

Bár az El Niño hatására általában több csapadék érkezik, ez inkább eső formájában jelentkezik majd, és a hőmérséklet is melegebb lehet a szokásosnál, így egy összességében enyhe télre lehet számítani írja a Hitel fórum családi pénzügyek.

Idén gyengébb lesz a szokásosnál

A jelenlegi képlet szerint a poláris örvény idén télen valószínűleg gyengébb lesz a szokásosnál, így növeli a dinamikusabb téli mintázat – vagyis a hidegebb, havas időjárás – esélyét mind Európa, mind pedig az Egyesült Államok és Kanada felett. Mint az az előrejelzésben olvasható, 2024-25 telén átlagon felüli havazásra lehet számítani az Egyesült Államok keleti részének nagy részén, valamint Közép- és Nyugat-Európában is.